Sådan mindsker du dit forureningsniveau i hverdagen

Annonce

Når vi mennesker påvirker vores omgivelser negativt med eksempelvis fossile brændstoffer, så snakker vi om forurening. Forurening er et ord, der i særdeleshed har været oppe at vende i den politiske debat – især med henblik på, hvordan vi som enkeltmennesker kan bidrage til et mindre forureningsniveau. Denne guide har til formål at inspirere dig til, hvilke tiltag du kan tage i hverdagen for at mindske dit forureningsniveau. Hvis vi alle gør en indsats, så vil det have stor indflydelse på klimaet på jorden – sammen er vi nemlig stærkest.

Sortér dit affald ordentligt

Der er kommet rigtig meget fokus på affaldssortering de seneste par år. Det er vigtigt, at du sorterer dit affald korrekt af hensyn til miljøet. Jo mere der genanvendes, jo mindre CO2 udledes der, hvilket er lig med mindre luftforurening.

Er du i tvivl om, hvordan skraldet skal sorteres i dit nabolag? Du kan finde en oversigt på nettet, som du kan printe ud og hænge på køleskabet. Trænger din printer til ny toner, så køb toner her

Tag cyklen frem for bilen

En af de største kilder til udledning af fossile brændstoffer, det er biler. Ved at tage cyklen frem for bilen, så bidrager du til at mindske forureningsniveauet. Det er selv de mindste ting i hverdagen, som kan være med til at gøre en forskel i sidste ende.

Miljøvenlige alternativer til din bolig

Hvis din bolig opvarmes ved hjælp af el, gas eller olie, så er det måske på tide med en udskiftning. Jordvarmeanlæg, varmepumper eller solvarme belaster nemlig ikke miljøet i samme grad. Du kan også overveje en effektivisering af isoleringen, så boligen holder bedre på varmen. Disse miljøvenlige alternativer til opvarmning af din bolig, skal du se som investeringer. De vil nemlig tjene sig selv hjem i form af besparelser på varmeregningen, hvilket er til at tage og føle på.